Daisypath Happy Birthday To Me tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Blog's Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 12 August 2013

Aidilfitri 1434H

Assalamualaikum and peace be upon you.

Selamat hari raya Aidilfitri. Lambat sikit wish sebab malas nak online. Raya-raya ni better connect with people secara langsung. Jadi jauhkan diri dari alam maya.

Hari ni aku dah masuk office. Memang mood raya masih kat sana sini agaknya. Naik LRT otw ke office tadi, sunyi je.

Sampai office, rasa macam aku terdatang office waktu cuti pulak. Tak ada orang. :)

Kat department aku, cuma ada 4 orang je. Kakak secretary, SV aku, head of maintenance, and aku. Memang la sunyi sepi. Seronoknya kalau dapat balik rumah and tido.

Astaghfirullah.. Perangai....... =.='

Tahun ni raya cuma dihabiskan dalam kereta aja. Letih. Dua hari before raya, turun KL sebab Emak nak shopping biskut raya kat Klang. Otw pergi tu aku tak la rasa letih sangat, sebab cukup tidur. Tapi mencabar gak la nak drive belakang lori yang bebanyak kat jalan Kuala Selangor tu. Ikut jalan dalam sebab nak turun Klang dulu before ke KL.

Last day puasa gerak balik Lumut semula. Sampai dah malam. Berbuka pun kat dalam kereta je. Sampai lambat sebab gerak dari KL dah tengah hari. Tambah lambat lagi sebab aku yang drive. Kalau jammed, aku tak berani sangat nak potong-potong, cilok-cilok ni. Dah la aku nak gak turun Taiping dulu. Makanya, pukul enam lebih baru sampai Taiping. Dari Taiping balik ke Lumut, Angah lak drive. First driver dah penat. :P

Lepas Isyak bawak Emak beli barang-barang untuk buat rendang. Sampai rumah dah penat amat. Tido sampai nyaris-nyaris terbabas subuh. =.='

Lepas Zohor hari raya pertama, terus gerak ke Temerloh. Tapi aku jadi passenger je. Memang la seronok hidup macam tu. Haha. Sabtu lepas Asar gerak balik KL. Hari ni dah start kerja. Maka tamat lah raya untuk aku. Huhu.

Duit raya tahun ni dapat RM150, Alhamdulillah, masih dapat duit raya dari abang-abang. Ni best bila ada ramai abang. At least masih boleh merasa dapat duit raya. (^_^)v

Sekarang ni, menghitung bulan untuk jumpa Ramadhan 1435H pulak. Semoga ada rezeki untuk bersama Ramadhan tahun depan. InsyaAllah as a student semula. Tahun ni tak berapa nak merasa macam student. ~_~ Okay, lets keep pray to Allah untuk kuatkan semangat kita untuk istiqamah beribadah, at least sama macam performance kita masa bulan Ramadhan. Lagi cantik kalau boleh much better dari Ramadhan. InsyaAllah.

"Dan (ingatlah) Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan untuk mereka menyembah dan beribadat kepadaKu." [Az-Zariyat : 56]

Selamat ber'open house' pada yang masih cuti. :)

Assalamualaikum and peace be upon you.

No comments: